Resultaten Walvissloepenrace 2023

Op 19 augustus had de 27e Walvissloepenrace voor bedrijven plaats georganiseerd door de Koninklijke Roei- en Nautische Sport Oostende. De bedrijven roeiden met 5 man en 1 stuurman of vrouw een afstand af van 200m met draaipunt. Deze editie werd geroeid in een stevige wind, waardoor het vooral in de terugkeer zwoegen was. Maar ook de zon was weer van de partij!
In open categorie won dit jaar De Patio. Zij wonnen de finale tegen de winnaars van 2022, Lithobeton 1. De Patio kreeg de nieuwe wisseltrofee “De Sloep” (de vorige werd in 2022 definitief gewonnen door Lithobeton. 3e werd Verhelst Group 3.
Bij de dames was er dit jaar een record-bezetting met niet minder dan 7 ploegen! Na een zeer spannende finale  won terug Billy’s Whisky Barrel D met slechte 30 hondersten seconde voorsprong op Sitca Belgium D. Na 3 overwinningen neem Billy’s Whisky Barrel D de wisselbeker “De Golf” nu definitief mee naar huis. 3e werd Lithobeton D.
Snelste tijd van de dag werd neergezet door de Patio met 1:59,84!