Wat is de Walvissloepenrace?

Home Info Wat is de Walvissloepenrace?

Gezonde bedrijven, gezonde ontspanning

De “Walvissloepenrace” is een jaarlijkse terugkerende incentive voor bedrijven. Tientallen regionale en internationale bedrijven strijden in een gezonde sfeer in zware sloepen, moderne versies van het type dat in de jaren 1800 gebruikt werd bij de walvisvangst (zie o.a. Moby Dick). In deze vaartuigen is het voor eender welke groep van medewerkers mogelijk om een parcours van ongeveer 200 meter af te leggen. Ze zijn zeer stabiel. Fysiek is de Walvissloepenrace voor iedereen haalbaar en een gezonde inspanning. Men hoeft zeker geen atleet te zijn, een sportieve inzet is de enige vereiste!

De bedoeling is in de eerste plaats om actief samen te roeien, letterlijk met elkaar in dezelfde boot te stappen. Letterlijk TEAMBUILDING dus. Roeiervaring is absoluut niet vereist, onze ervaren trainers leggen u de basisprincipes uit!

Naast het sportieve aspect komt ook het plezier aan bod: Na de wedstrijd is er een barbecue, er is animatie voor kinderen en muziek. Er is ruim voldoende gelegenheid voor een natje en een droogje!

Hoe verlopen de wedstrijden?

Telkens komen 2 sloepen aan de start, er wordt een parcours van 200m gevaren met halverwege een keerpunt. Per sloep zijn er 5 roei(st)ers en één stuurman of -vrouw van eenzelfde bedrijf. Iedere wedstrijd duurt enkele minuten. Het publiek kan vanaf de wal gemakkelijk de wedstrijd volgen en de roeiers aanmoedigen.
Iedere ploeg vaart twee reeksen, met de beste tijd gaat men naar de finale. De wedstrijden gaan door vanaf 13u, tot rond 17u30 de winnende ploeg bekend is.

Er is een “open klasse” voor gemengde ploegen (dames en heren) en een “dames” klasse.

Financieel interessant

De deelnemende ploegen krijgen waar voor hun geld. Inbegrepen zijn T-shirts voor elke deelnemer, ‘s middags barbecue, de ganse dag spektakel, muziek en animatie.

Bedrijfsvlaggen worden voorzien om tijdens de wedstrijd de verschillende ploegen te herkennen.
Elke deelnemend bedrijf ontvangt een officiële factuur.

Schrijf u in!

Schrijf u tijdig in: Enkel wanneer u tijdig inschrijft kunnen wij uw bedrijf opnemen in onze publiciteit (affiches, programmaboekje, website enz...).